LIFE STYLE
FASHION | ART | INTERIOR 

Janneke Lamaison van den Berg- Mateijsen (alias Jans)

Concept Art Stylist and Artist @ ArtLamaison

Fashion Designer (Jans Design) it all comes together in her passion for Art. Afgestudeerd aan de AMFI/ Mode Academie Montaigne voor fashion & interieur in 1997. Voor haar werk als Fashion designer werd ze in 2002 geplaatst via een headhunter in Hong Kong en daar is waar haar loopbaan pas echt begon! Voor streetwear brand Lane Bryant heeft ze celebreties gekleed waaronder Oprah Winfrey, Rosanne Bar en Catherina Zetta Jones.

Voor haar werk als designer en product manager reisde ze de hele wereld over en bezocht ze vele fabrieken in diverse Aziatische landen van kleding, accessoires tot aan schoen fabrieken. Door haar ervaringen in de fabrieken leerde ze het vakmanschap van het maken van schoenen en tassen. In 2005 startte ze haar eigen internationale accessoire label onder de naam Jans Design met collecties van schoenen met matching tassen en accessoires die verkocht werden in China, Hong Kong en 8 Europese landen. Haar collecties zijn vaak gepubliceerd in de Glossy magazines waaronder : Elle, Marie Claire, Avantgarde, Cosmo, Nouveau, Glamour en de Celebrity. Naast haar eigen collecties heeft ze ook designs geleverd onder Private Label waaronder Ted Baker, Stuart Weitzman en Steve Madden. Maar haar passion voor Art en Interior zijn altijd gebleven! Na 18 jaar ervaring in Hong Kong te hebben opgedaan op diverse gebieden van design, art, product ontwikkeling, management, marketing, sales, beurzen, evenementen en een grote diversiteit aan cultuur om haar heen werd het tijd om alles samen te gaan voegen tot één geheel. Met Art Lamaison valt alles samen op het gebied van Concept Development in de breedste zin van het woord waarbij het denken van "Out of The Box" centraal staat.  Branding staat bij Jans hoog in het vaandel aangezien ze jaren haar eigen label heeft gehad en bij vele grote merken in de keuken heeft mogen mee kijken.

Zoek je een nieuw interieur business concept, verdieping of verbreding in je huidige business concept, of wil je jouw eigen huis een upgrade geven, Art Lamaison staat voor je klaar om met je mee te denken. 

Eigen werk van Jans: Art is haar passie, de werken die ze maakt of fotografeert komen voort uit uit haar gevoel en dat zet ze om in een visueel beeld. 

Art in Fashion - Fashion in Art - Art in Interior - Art in Concept Development


CV | DETAILS

Janneke Mateijsen

Concept Art Stylist - Artist

AMFI / Montaigne Amsterdam / Interior and Fashion Degree

Jans Design: International Accessory Brand 

Owner & founder of Art Lamaison  

Tel: +31 636428228 

E-mail: janneke.lamaison@gmail.com